Prolacta

Voor het beste en gezondste gebit naar de tandarts

Geplaatst op

Tandarts Amsterdam voor het beste en gezondste gebit. De tandarts zorgt voor het behoud van de voortgang van je gebit. Bij geconstateerde problemen geeft de tandarts dat aan en wilt hij of zij een vervolgafspraak inplannen. Als je te maken hebt met scheve tanden, kan je gebruikmaken van een beugel. De beugel zorgt ervoor dat scheve tanden recht komen te staan. Tanden bleken is een methode om een uitstralende glimlach te krijgen.

Vervolg bij mankementen

Tijdens de controle bij je tandarts, checkt je tandarts naar de staat en gezondheid van je gebit. Vaak komt het voor dat je te maken krijgt met gaatjes of tandstenen. Tandplak en tandstenen worden voor je tijdens de controlefase weggehaald. Gaatjes dienen bij een vervolgafspraak gevuld te worden. Als je te maken hebt met ontstekingen, worden deze ook bij een vervolgafspraak opgepakt. Als deze problemen niet opgepakt worden, dan kan het zo zijn dat je tandvlees onrustiger wordt. De gezondheid kan achteruit gaan en je kunt meer last krijgen. 

Dragen van een beugel voor rechte tanden

Bij te weinig ruimte en scheve tanden is het ideaal om een beugel te dragen. Een beugel zorgt ervoor dat je tanden recht op een rij uitstraalt. Deze soort behandeling wordt door een orthodontist uitgevoerd en kun je bij klachten bij hem of haar terecht. De orthodontist is gespecialiseerd in specifieke behandelingen zoals het zetten van een beugel. Ook verantwoordelijk voor de werkzaamheden. Voor het dragen van een beugel is er geen leeftijd aan gebonden. In het begin zal het dragen van een beugel pijnlijk zijn. Na elk bezoek bij de orthodontist, wordt je beugel strakker gezet en krijg je iedere keer last van je beugel.

Wittere tanden krijgen door je tanden te bleken

Een manier om je gele tanden witter te krijgen is het bleken van je tanden. Gele tanden kunnen door glazuurontwikkeling ontstaan. Het bleken van je tanden wordt door middel van waterstofperoxide uitgevoerd. Dit gebeurt met behulp van bleekgel waar waterstofperoxide in zit. Het is van belang dat deze behandeling onder toezicht wordt uitgevoerd. Daarna kan je het bleekmiddel van je tandarts krijgen, om je tanden thuis verder te bleken. Deze middelen bevatten een bleeklepel met bleekgel erbij. Met deze middelen kun je zelfstandig en makkelijk je tanden bleken. 

Facings behandeling

Een alternatieve manier van tanden bleken is facings. Facings zijn schildjes die over je tanden heen worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat je scheefstaande tanden gecorrigeerd worden. Je kunt samen met de tandarts je vorm en kleur zelf bepalen. 

Het plaatsen van kronen

Een kroon is een soort hoesje van porselein. Het kan ook zijn dat dit van metaal is. De vormgeving hiervan past precies over je tand heen. Dit kapje wordt goed vastgelijmd, zodat het niet zomaar los gaat. Dit is een enorm duurzaam middel. Bij beschadiging van je kroon, is het verstandig om dit gelijk bij je tandarts of specialist te melden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een informatieve blogsite over kinderverzorging en activiteiten.

Contactgegevens

Via info @ prolacta.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden